Nekoč, pred davnimi časi se je ob nekem travniku razprostiral star gozd. V tem gozdu je živel Mali zvonček. Od nekdaj si je želel ženo.

Nekega dne se je odpravil na pot. Prišel je do travnika, kjer je v zraku zagledal prelepe metuljčke. Videl je, da se jim nekam mudi. Leteli so proti njegovemu gozdu. Zanimalo ga je, zakaj so se odpravili ravno tja. Ko se je pogovoril z njimi, je izvedel, da iščejo prav njega.

Odpeljali so ga v prelep park v Volčjem Potoku. Sredi močvirnate narave je stal velik in visok grad. Metulji so Malega zvončka peljali do kraljeve sobe, kjer ga je čakala kronica Lili, kraljeva hči. Lili je bila zelo lepa. Mali zvonček in kronica Lili sta se zaljubila na prvi pogled.

V bližini gradu pa je živela tudi zlobna čarovnica, ki ni želela, da bi se Mali princ in kronica Lili poročila. Povedala jima je, da ima posebno moč: če se bo kdo poročil v kraljestvu Volčjega Potoka, bo spal deset let in nihče ga ne bo mogel zbuditi. Mali zvonček se je nič hudega sluteč približal zlobni čarovnici, ki pa ga je v hipu zastrupila. Nato je pobegnila.

Žalostna kronica Lili se ni ločila od spečega Malega zvončka. Objokovala je njuno usodo. A po treh dneh je ugotovila, da je čarovnica izrekla napačen urok. Mali zvonček se je namreč zbudil in takoj napovedal poroko. Zlobna čarovnica se od sramu ni prikazala nikoli več.

Zaljubljena ženin in nevesta sta lahko zaživela srečno v prelepem kraljestvu, imenovanem Arboretum Volčji Potok. Če boste spomladi šli tja, ju mogoče srečate.