Za devetimi gorami in devetimi vodami je živela princesa Kronica. Bila je prijazna in vsem je rada pomagala. Njen oče Kron jo je želel poročiti z gospodom Žabakom. Kronica pa si te poroke nikakor ni želela, zato je pobegnila v Arboretum Volčji Potok.

Tam je pod jelšo že prvi dan zagledala čudovitega princa Kronka. Takoj se je zaljubila vanj. A bila je sramežljiva in je nekaj tednov čakala, da bi se princ približal njej. A to se ni in ni zgodilo. Nekega dne se je ojunačila in pristopila h Kronku. Ko ga je ogovorila, ga je takoj očarala s svojo lepoto in prijaznostjo. Tudi dišala je čudovito. Zaljubil se vanjo.

Po treh tednih skupnega življenja pod jelšino senco sta se odločila, da bosta prosila kralja Krona, da jima da privoljenje za poroko. Kroničin oče je bil zelo vesel, da se je Kronica vrnila v svoje kraljestvo. Spoznal je, da je ravnal narobe, ko jo je želel poročiti z nekom, ki ga Kronica ni imela rada. Ko je slišal za njeno ljubezen s princem Kronkom, je takoj organiziral poroko. Princesa Kronica in princ Kronk sta tako srečno živela do konca svojih dni.