Nekoč je živela revna kronica po imenu Izabela. Bila je zaljubljena v zvončka Roka, ki je bil njen najboljši prijatelj. Ni vedel, da je Izabela zaljubljena vanj. Po tihem jo je imel rad tudi on.

Izabela se je rada sprehajala v gozdu. Nekega dne jo je pot vodila do stare hiše. Radovedno je stopila vanjo in zagledala starko. Izabelo je povabila v notranjost svojega bivališča in ji ponudila dišečo, pravkar skuhano juho. Kronica je bila že utrujena od dolge poti in z veseljem je potešila svojo lakoto z omamno jedjo. Ni pa vedela, da je starka pravzaprav čarovnica Klara, ki ni marala kronic. Izabela je po prvi žlici sicer okusne juhe takoj zaspala. V jed je čarovnica namreč vmešala strupeno sestavino kroničine čebulice.

Zvonček Rok pa je medtem bil že v skrbeh. Z Izabelo še nikoli tako dolgo nista bila brez družbe drug drugega. Že nekaj časa jo je iskal in k sreči nazadnje tudi našel – spečo v čarovničini hiši. Skušal jo je zbuditi, a ni šlo. Dvignil jo je, da bi jo odnesel domov. V tistem trenutku se je kronica Izabela le zbudila. Srečna je objela zvončka Roka. Od takrat sta nerazdružljiva. Verjetno ste že kdaj videli kronico z dvema glavama. To sta zaljubljena Izabela in Rok.