Otroci, med preletom naših krajev je jelenček Rudolf opazil košute, ki so smukale vrtnice nedaleč stran od otroškega igrišča v Arboretumu Volčji Potok, kmalu zatem pa mu je pozornost prebudila skupina lesenih jelenčkov, ki razveseljujejo mimoidoče obiskovalce ob drevoredu.
Jelenček Rudolf se je zato odločil, da v Arboretumu preživi prednovoletni dopust, saj toliko zanimivosti na enem mestu ni videl še nikjer na svetu. Svoj začasni dom je tako našel med prevoznimi sredstvi pri upravni zgradbi, zato se ne čudite, če ga boste prvi dan videli ob vlaku, drugi dan ob avtobusu, tretji dan ob helikopterju in četrti dan ob letalu. Jelenček Rudolf je namreč občudovalec vseh stvari, ki se gibljejo in ki nudijo najrazličnejše oblike prevoza. Pa saj ni čudno, ko pa z Božičkom iščeta nove možnosti za razvoz daril po različnih koncih sveta. Vzrok za podaljšano bivanje v našem parku pa ni samo v preučevanju sodobnejšega prevoza.
Prišepnemo vam lahko, da se je Rudolf zaljubil v postavno košuto in da je od svoje silne ljubezni kar otrpnil. Zato ga lahko vidite kako stoji in čaka, da mu bo pomežiknila. Ker se bojimo, da bo jelenček Rudolf zamudil razvoz daril po naših domovih, vas prosimo, da ga poiščete in pobožate po rdečem nosu. Morda se bo zbudil in vam pomežiknil. Še bolj verjetno pa je, da se bo delal, da mu nič ne pride do živega, saj se mora v družbi jelenjih lepotic včasih pretvarjati, da je večji frajer kot je v resnici … Nič hudega, nekega dne ga bo s seboj ponesla skupina jelenov, ki opravlja plemenito poslanstvo raznašanja daril. Zato ne bo odveč, če mu na uho zašepetate svoje skrite želje …

Jelenček v Arboretumu

Advertisements