Danes vam bomo predstavili način kako okrasiti novoletno smrečico s pomočjo naravnih in poceni materialov. Zakaj ne bi združili dva novoletna projekta  v enega in otrokom pričarali novoletno smreko in Dedka Mraza v enem »paketu«? Vse kar za to potrebujete so manjši ali srednje veliki storži, nekaj želoda, lepilo za les, škarje, vata in nekaj rdečega filca in žičnate oz. elastične vrvice za obešanje storžev.

Ustvarjalne delavnice za otroke

Na začetku izberemo prave storže in želode, ki najbolj spominjajo na oči, ter jih zalepimo na storže.

Ustvarjalne delavnice za otroke

Nato nas čakata še dve preprosti potezi – na Dedke Mraze moramo povezniti brado in kapo. Najprej se lahko odločimo za brado – v tem primeru odtrgamo poljubno velik kos bele vate in nanjo na enem delu nanesemo lepilo. Vidimo, da nas na ta način zelo hitro začnejo storži spominjati na bradate možiclje.

Ustvarjalne delavnice za otroke

Do popolnega Dedka Mraza nas tako loči le še en korak. iz rdečega filca izrežemo poljubno velik nesimetričen trikotnik in ga zavijemo okrog glave storža. Pri tem se lahko poigramo s prepogibanjem filca in ga oblikujemo v kape najrazličnejših modelov. Lahko se odločimo tudi za klasično »Božičkovo« kapo s cofkom na koncu – v tem primeru zalepimo na zadnji del kape košček vate.

Ustvarjalne delavnice za otroke

Pred nami se nahajajo Dedki Mrazi različnih velikosti z različnimi pokrivali in bradami, ki jih je ustvarila naša domišljija. Na koncu jih lahko okrasimo po lastni želji ter na njih pritrdimo še elastične ali žičnate vrvice, da jih ovijemo okrog vejic smreke ali pa z njimi kako drugače okrasimo vrt ali dom.

Ustvarjalne delavnice za otroke

Mi smo se odločili, da z njimi okrasimo kar smreko v Arboretumu.

Ustvarjalne delavnice za otroke

Praznovanje v naravi ali v toplem zavetju doma se lahko prične.

 

Pripravila: Miša Gams

Advertisements