En, dva, tri, Novo leto že hiti … Da bi pričarali čim bolj pristno prednovoletno vzdušje, se lahko lotimo nabiranja storžev že jeseni. Otroci nam lahko pri tem pomagajo in se z njimi igrajo še vso zimo. Za popestritev decembrskih dni lahko iz storžev ustvarimo miniaturne novoletne smrečice, s katerimi lahko okrasimo celoten dom. Postopek je sila preprost in za izdelavo ne potrebujemo veliko materiala. Za izdelavo miniaturnih novoletnih smrečic potrebujemo le srednje velike storže, čopič, tempere, lepilo, perle in/ali bleščice, nekaj miniaturnih lončkov in veliko mero domišljije.

Novoletno ustvarjanje

S čopičem nanesemo tempero zelene barve na storže, ki jih bomo postavili v miniaturne cvetlične lončke ali kakšno drugo okrasno posodo. Pri tem pazimo, da se barva enakomerno porazdeli po storžu. Storže postavimo v lončke in počakamo, da se barva posuši. Na dno posode lahko nanesemo nekaj lepila, da bo storž v njem bolj stabilen. Obrnemo ga s »pecljem« navzgor, da bo čim bolj podoben novoletni smrečici.

Novoletno ustvarjanje

Medtem ko se storži v lončkih sušijo, lahko pobarvamo in okrasimo same lončke.

Novoletno ustvarjanje

Na perle ali okrasne bunkice nanesemo nekaj lepila in jih pritrdimo na smrečice.

Novoletno ustvarjanje

Po smrečicah lahko potresemo tudi nekaj srebrnih bleščic, da ustvarimo videz svetlečega snega.

Novoletno ustvarjanje

Smrečice razporedimo po mizi in v njihovo bližino postavimo lesene odrezke, želod, kostanj, mah, lubje ter prižgemo svečke, da ustvarimo intimo.

Novoletno ustvarjanje

Tako – veseli december se lahko prične tudi s kreativnimi okrasitvami in preprostimi darili.

Pripravila: Miša Gams

Advertisements