Jesen je res zanimiv čas za ustvarjanje, saj nas narava oskrbi z najbolj barvitim in raznolikim materialom. Tokrat bomo s pomočjo jesenskega listja, zamaškov in palčk ustvarjali čisto posebne gospodične, ki jih lahko uporabimo za okrasitev lončnic in sobnega cvetja, otroci pa si z njimi lahko popestrijo marsikatero svojo igro.

Za začetek ustvarjanja potrebujemo nekaj jesenskega listja, ki ga lahko čez noč stisnemo pod kakšno težko knjigo, da ga malce sploščimo in utrdimo, nekaj palčk, ki se sicer uporabljajo za ražnjiče, zamaške iz plutovine, škarje in univerzalno lepilo.

Otroške delavnice v Arboretumu

Na začetku s flomastri narišemo na zamaške obraz – oči, nos, usta. Pri tem lahko uporabimo navaden črn in rdeč flomaster.

Otroške delavnice v Arboretumu

V drugem koraku poljubno odrežemo palčke na zadnjem delu, ki ni ošiljen. Palčko z ošiljenim delom zapičimo v sredino plutovinastega zamaška:

Otroške delavnice v Arboretumum

Tako so naše gospodične že na pol izdelane, le obleči jih še moramo.

Otroške delavnice v Arboretumu

Gospodične bodo imele čast, da jim gospa narava sama izdela oblačilo, mi pa jim s pomočjo svoje domišljije pomagamo izbrati »modni kroj« in barvni odtenek … Bi se zelena obleka podala k vijolični resasti frizuri ali ji raje izberemo bolj rdeč ali zeleni odtenek? Poigrajmo se z različnimi tipi frizur in modnih kreacij ter naredimo jagodni izbor najlepših predstavnic … Paličice pomažemo z lepilom, prav tako tudi zgornji del zamaška, da zalepimo obleko in lase …

Otroške delavnice v Arboretumu

Tako – gospodične so gotove, zdaj lahko pričnemo z lepotnim tekmovanjem v unikatnih jesenskih kreacijah. Na koncu pa jih lahko zapičimo zraven kakšne lične sobne cvetlice, da si bodo delali družbo:

Otroške delavnice v Arboretumu

Pripravila: Miša Gams

Advertisements