Tajni agent Volkec je izvedel, da se nekje v parku Arboretuma skriva čisto pravi LUMPI zaklad. Legenda pravi, da je to zaklad gusarja Zvitorepca. Žal se je Volkec dokopal le do enega dela zemljevida. Sam je nad iskanjem drugih delov zemljevida obupal, zato je k iskanju povabil izkušene lovce na zaklad.

V soboto, 17. septembra, se je tako lov začel. Najprej smo v okolici LUMPI hišice našli še drugi del skrivnostnega zemljevida, ki nas je popeljal do številnih namigov v obliki ugank in rebusov.

Vse namige smo seveda rešili z lahkoto in se dokopali do zadnjega ključnega kosa zemljevida, ki nam je razkril, da se zaklad skriva v bližini začetne točke. Kljub temu smo se morali kar potruditi, da smo ugotovili, da se LUMPI zaklad skriva v stari skrinji v leseni kajži pri otroškem igrišču.

LUMPI zaklad

Pravično smo si razdelili zaklad z LUMPI igrami, se odžejali z LUMPI sokovi in se posladkali z LUMPI sladkarijami, nato pa odšli novim dogodivščinam naproti.  Do konca leta nas čaka še kar nekaj zanimivih delavnic. Več si lahko prebereš tu.

Pripravila: Aleksandra Zidar, univ. dipl. etnol. in kult. antrop.

Advertisements