Sobota, 2. april 2011 | Dino delavnica (v sodelovanju z Bioexo) in urice zavrologije (v sodelovanju s Cambridge Museum Slovenia)

Na delavnicah smo z otroci spoznavali skrivnostni svet dinozavrov in ledenodobnih velikanov. Sonce, ki se je smejalo z neba, je vabilo velike, mlade in najmlajše radovedneže, da se nam pridružijo na delavnicah. Listali smo knjige o dinozavrih, se igrali z igračami vobliki dinozavrov ter ugotavljali, katere med njimi ne spadajo tja. Veliko smo risali, barvali, rezali in lepili. Iskali smo figure preddobnih živali v mivki in pokukali tudi v čisto pravo v maketo dino sveta. Z ostanki pradavnine smo se spoznali tudi s pomočjo fosilov in starih kosti.

Nedelja, 3. april 2011 | Dino delavnica: Ostanki pradavnine (v sodelovanju s Cambridge Museum Slovenia)

Ogledali smo si zanimive fosile živali in rastlin ter stare kosti, med katerimi je bilo največ navdušenja nad mamutovo kostjo. S pomočjo časovnega traku smo se sprehodili v pradavnino in spoznali delček evolucije. Otroci so na delavnici tudi risali in izdelovali dino umetnine iz krep papirja.

V veselje nam je, da ste se delavnic udeležili v tako velikem številu. Še bolj nas veseli, da ste bili sodelujoči na na delavnicah nad popestritvijo v parku navdušeni.

Če ste delavnice zamudili, se nikar preveč ne žalostite, saj bodo takšne delavnice potekale tudi v prihodnjih tednih. Vse, kar morate storiti je, da pozorno spremljate našo spletno stran: http://www.arboretum.si. Vsi prihajajoče prireditve, kulturni dogodki in delavnice pa so sicer objavljeni v modrem koledarju na prvi strani naše strani.

Otroci, pridružite se nam in obljubimo vam, da boste izvedeli veliko zanimivega o starodavnih plazilcih.

Advertisements